Powerball – verdens største lotteri

Powerball – verdens største lotteri

2016-12-02 10:53:58 - Braňo "Ace"
Minste jackpot $ 40 000 000
Maks jackpot

Powerball er et eksepsjonelt populært lotteri. Historien går tilbake til 1988 da det startet opp som Lotto*America. Fire år senere ble det omdøpt til nåværende Powerball. Spillets konsept har også endret seg for å gjøre det mulig med ubegrensede jackpoter.

Prinsippet bak Powerball

Lotteriprinsippet er mer eller mindre det samme. For å finne førstepremien, må du gjette 5 tall + 1 bonusstall (powerballen). Men de spesifikke reglene har nylig blitt endret. Frem til november 2015 måtte du gjette 5 tall av 59. Nå er det litt vanskeligere. Du må fortsatt gjette 5 tall (pluss et bonustall), men du har nå 65 alternativer å velge blant. Bonustallet velges fra 26 (tidligere 35) tall. Sjansen for å vinne jackpoten har dermed sunket «litt» ned til 1:292 201 338.

Power Play

Såkalte Power Play er en svært attraktiv funksjon, og en god måte for å øke gevinstene dine på. Den er i grunn en bonusmultiplikator for gevinsten din. Men den gjelder ikke for jackpoten. Når du sender inn loddet ditt, må du bestemme om du vil spille om jackpoten eller om du vil betale én dollar til for sjansen til å multiplisere den lavere gevinsten din.

I dette systemet multipliseres gevinsten din med en trukket multiplikator (2–5) som er tilordnet posisjonen til gevinsten din (multiplikatoren kan variere for ulike gevinster). En annen begrensning er at om du vinner andrepremien, selv med en multiplikator på 5, er maks premie fortsatt 40 000 000 dollar.

Den største lotterigevinsten – en Guinness-verdensrekord

Powerball sitter også på en Guinness-verdensrekord. Historiens høyeste jackpot kommer fra Powerball. 13. januar 2016 delte tre vinnere hovedpremien som var på svimlende 1,5864 milliarder USD.

Den heldige vinneren kan forresten velge om de vil at gevinsten deres skal deles ut med en gang (underlagt 35 % skatt) eller betales i avdrag i 30 år.

Forskjellen fra Mega Millions

Powerball er ganske likt Mega Millions, men det finnes noen forskjeller. Du må gjette 5 tall og 1 bonustall i begge spillene. I Powerball velger du hovedtall blant 69 tall og bonustallet velges blant 26 tall, mens i Mega Millions velger du hovedtallene fra 75 muligheter og bonustallet fra 15.

Hovedforskjellen (som også er grunnen til at Powerball er mer populær) er verdien på minimum jackpot. I Powerball er den på 40 millioner USD, noe som er betydelig høyere enn de 15 millionene USD i Mega Millions.

Steder å delta i nettlotteri på

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å bidra til å bedre kvaliteten av innholdet. Informasjonskapsler kan blokkeres i nettleserens innstillinger. Dette nettstedet er kun for personer som har fylt 18 år.

Jeg samtykker