Mega Millions

Mega Millions

2016-12-02 12:34:29 -

Mega Millions er det nest største lotteriet i USA, rett etter Powerball. Akkurat som andre amerikanske lotterier, er Mega Millions tilgjengelig i 46 stater og på nett. Minste garanterte jackpot er på 15 millioner USD. Maks jackpot er ubegrenset og fortsetter å vokse frem til noen vinner den.

Lotteriet ble grunnlagt i 1996 som The Big Game Mega Millions. Navnet har endret seg mange ganger over årene, og i 2002 ble det kjent som Mega Millions.

Prinsippet bak Mega Millions

Lotterireglene er svært enkle. For å bli millionær må du gjette 5 hovedtall og 1 bonustall. Det er ikke så enkelt som det virker. Du velger 5 hovedtall av de 75 tilgjengelige, og et bonustall (Mega Ball) fra ytterligere 15 tall. Sjansen din til å vinne er nøyaktig 1:258 890 850, som er litt bedre enn i Powerball.

Megaplier

Mens Powerball har Power Play, har Mega Millions Megaplier. Det er en vilkårlig multiplikator av gevinsten som trekkes separat fra 2–5. Hvis du får andrepremien eller andre lavere premier, kan gevinsten multipliseres av den trukne multiplikatoren. Megaplier gjelder ikke for jackpot.

Høyeste gevinst

Den høyeste jackpoten i Mega Millions historie ble vunnet 30. mars 2012, da 656 millioner USD ble delt blant tre heldige vinnere. Den høyeste enkeltgevinsten var 4. november 2014, da en spiller fra New York vant ufattelige 326 millioner USD.

Hvis du vil ha hovedpremien, må du velge om du vil motta pengene i én betaling eller i avdrag fordelt på 30 år.

Ulikhetene mellom Mega Millions og Powerball

Alle disse lotteriene er i grunn svært like. I begge disse amerikanske lotteriene må du gjette 5 hovedtall og 1 bonustall. I Mega Millions velger du fra 75 alternativer, mens i Powerball har du 69. Mega Ball velges fra 15 tall, og Powerball fra 26 tall.

Den største forskjellen (som også er grunnen til at Powerball er så populært) er minimum jackpot og maks beløp for andre premier. Minimum jackpot i Powerball er 40 000 000 USD. I Mega Millions er den «bare» 15 millioner USD. Fortsatt ikke så verst, eller?

Steder å delta i nettlotteri på

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å bidra til å bedre kvaliteten av innholdet. Informasjonskapsler kan blokkeres i nettleserens innstillinger. Dette nettstedet er kun for personer som har fylt 18 år.

Jeg samtykker